10 vastausta artikkeliin ”Lempikirjoja!

 1. Semmoinen kirjailija kuin Rick Riordan kannattaa chekata, mahtava huumori, mielenkiintoiset hahmot ja tarina. Samalla saa myös historian tunnin kreikkalaisesta, egyptiläisestä tai muinaisviikinkien mytologioista riippuen mistä kirjasarjasta lähtee liikkeelle

 2. Linnunradan käsikirja liftareille ehdottomasti, jos et vielä oo ehtiny lukea! Ite tykkään niin kirjasta kuin leffastakin 🙂

  • Elokuvan oon kyllä nähny ja tykkäsin ja kirja onkin pitänyt joskus tsekata kun se elokuva ei kuulemma tee sille oikeutta ;D

  • Olen siis Joensuussa Karelia AMKssa ja medianomiks opiskelen. Täällä on nyt tullu ekana vuonna ainakin valokuvausta, videoo, audiojuttuja, käsikirjotusta ja mediahistoriaa ja semmosta kaikkee jännää 😀 On siis tullu opittua kaikenlaista sekasin ja nyt oon vähän yrittäny yleissivistää ihteeni kun myöhemmin aletaan tekemään omia projekteja. Ensi vuonna vissiin alkaa pelisuunnittelukin niin siihen meinasin keskittyä enemmän, mutta kässäröintiä ajattelin kanssa opetella enemmän kun mielikuvitusta löytyy 😉

 3. Tämä merkintä herätti minut tajuamaan että luen nykyään tosi vähän kirjoja o_o Pittääpä parantaa tapani, lukeminen on hauskaa.

  Janssonilta kantsii lukea muutakin kuin muumikirjoja 😀 esim. novellikokoelma Viesti oli tosi hyvä. Sittenöööö Douglas Adamsin Linnunrata-trilogiaa (Linnunradan käsikirja liftareille yms) voin lämpimästi suositella, mutta aivan ehdottomasti sinun on luettava HYVIÄ ENTEITÄ BY TERRY PRATCHETT & NEIL GAIMAN. Luin sen pari vuotta sitten enkä ole vieläkään päässyt siitä täysin yli. Se on loistava kirja!

  (Älä lue Sartren Inhoa. Just saying.)

  • Muistan sun Sartre-kauden, pysyn kyllä siitä erossa ihan suosiolla 😀 Janssonilta en oo vielä muuta lukenut kun Muumit-löyty kaikki vanhempien kirjahyllystä (sittemmin minun hyllystä kun en puolitahallaan koskaan palauttanut niitä). Linnunrata-trilogia menee listalle kun nyt muistin sen. Terry Pratchetiltä en oo lukenu kun kiekkomaailma-juttuja, joten vois olla ihan jännä lukee jotain aikuisempaa juttua kun Gaimanin kanssa se muistaakseni semmoisia tekee.

 4. Mulla on Ready Player One ollut työn alla jo kuukausia. Se on vain niin hirveää nörttirunkkausta että ei meinaa kestää. :/

  Omia suosituksia? Ruusun nimi oli ihan uskomattoman hieno kokemus. Se on se parempi uskonnollishistoriallinen murhamysteeri.

  Paras koskaan lukemani kirja on A Confederacy of Dunces, jossa kavalkadi erikoisia hahmoja incl alkuperäinen RedditYlisChan-jonne seikkailee New Orleansissa.

  Jos haluaa kevyempää, niin van Gulikin Tuomari Dee-dekkarit ovat kiinnostavia ja näppäriä. Tykkään siitä että Dee ratkoo yleensä yhtäaikaisesti muutamaa rikosta eikä vain yhtä.

  • Empä ole kuullut mistään noista, pitääpä tutkia 😀 Dekkareita en ole koskaan lukenut kun olen niin kyllästynyt kun vanhemmat kattoo niitä telkkarista 24/7, mutta tietysti kokemus voisi olla ihan erilainen kirja-muodossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *