Mielipide Marraskuu: Feminismi.

feminismi1-copy feminismi2-copy feminismi3-copy feminismi4-copy feminismi5-copy

Edit vuodelta 2021: Tämä päivitys ei enää vastaa nykyisiä näkemyksiäni, mutta en harrasta menneisyyteni pyyhkimistä joten olkoot täällä. Tiedän nykyään aiheesta enemmän ja ilmaisisin asiani eri tavalla jos tekisin päivityksen uudestaan. 

12 vastausta artikkeliin ”Mielipide Marraskuu: Feminismi.

  1. Meinasin aluksi olla sanomatta mitään, mutta kyllä minun on pakko.

    Pidät siis tasa-arvoa tärkeänä asiana? Onneksi olkoon, olet feministi! Niin yksinkertaista se on. Lisäksi noilla (ääri)esimerkeillä joita käytit ei oikeastaan ole mitään tekemistä feminismin kanssa, vaan ne ovat ihan puhdasta idiotismia. Ei kannata antaa niiden hämätä itseään.

    Ymmärsinkö nyt siis oikein että et halua kutsua itseäsi feministiksi koska pelkäät leimaantumista? Kamoon, petu, get a grip. Olet vahvempi tyyppi. Googlaa vielä kerran feminismi ja lue jostain luotettavasta lähteestä mitä se tarkoittaa, ja pohdi asiaa uudestaan ajan kanssa.

    • Tarkoitan että feminismin käsite on pilaantunut tuollaisten juttujen takia, en sitä että alkuperäinen aate olisi hävinnyt.
      Ja korostan että en itseäni NÄE feministinä. Jos joku minut sellaiseksi tunnistaa niin OK. Minulla on omat aatteeni ja käytäntöni ja jos ne osuvat samoihin paikkoihin kuin feministeillä niin ei se minua haittaa.
      En pelkää, mutta en ylipäänsä tykkää siitä että minuun läntätään joku sana, ja oletetaan että olen sellainen ja sellainen henkilö niinkuin tyypillisesti tämän sanan leiman saaneet ovat.

  2. Ehkä kannattaisi mieluummin keskustella feminismistä tai lukea feminististä tutkimusta kuin valita oma näkenyksensä sen perusteella, että jotkut kirjoittaa Internetissä tyhmiä.

    Jos kaikki fiksut ihmiset hylkää naisten toimintamahdollisuuksien edistämisen, koska joku feministiksi itseään väittävä on joskus sanonut jotain typerää, niin miten meidän käy? Ei hyvin, väitän.

    Meidän pitää päättää itse. Jokaisen. Mut kannattaa olla aika tarkka, kenen sanomisten tai kirjoittamisten perusteella päätöksensä tekee. Mistä sitä edes tietää, onko äänessä oikeasti feministi vai meidän mainetta mustamaan pyrkivä mra-klivni?

    Itse siis olen feministi (ja tasa-arvoliikkeen kannalla ja promaskulinisti), enkä allekirjoita ainuttakaan väitteistäsi. Kumpaa uskot mieluummin, mua joka olen suomalainen libbefeministi vai jotakuta jenkkiä, jonka näkemyksillä ei oo ees relevanssia meidän yhteiskunnan kannalta?

    Toivottavinta ois lopulta ett miehet ois meille allyja, mutta ensisijassa kuitenkin lukis Huntia, Lehtistä ja Foucaultia myös ihan omasta ja sukupuolensa puolesta.

  3. ”Että ne jotka oikeesti tietää asioista saisivat tehdä enemmän töitä sen eteen että feminismin kuva valistuisi. Ja se että katsotaan ihmisiä yksilöinä.” Ei ole kenenkään feministin tehtävä ”valistaa” ketään ellei hän itse päätä niin. Jokaisen lähtökohta on oma oikeudentaju ja sitä kautta tarve tavoitella tasa-arvoa, johon feminismi pyrkii ja etenkin intersektionaalinen feminismi. Feministinä oleminen on jatkuvaa tutkimista, sortavien yhteiskuntarakenteiden kyseenalaistamista, kuuntelemista. Tässä sun postauksessa tuli aika läpinäkyvästi esille se, että julistat feminismin olevan pilalla tietämättä mitä se edes on. Suosittelen sua alottamaan taustatutkimusta ennen kuin julistat tän postauksen viimeiseks mielipiteeksesi. Toki sulla on oikeus sanoa, mutta tässä on asiat vinksallaan ja tunnut olevan aika pihalla aiheesta. Jos siis kaipaat lisätietoa mitä feminismi on ja ennen kaikkea intersektionaalinen feminismi, voisin ehdottaa sua lukemaan mm. jatkuvasti aktiivisesti toimivan Suomen feministisen sarjakuvatoiminnan julkaisuja tai tutustumaan aluksi esim. everydayfeminism-kaltaisiin sivustoihin, joissa on melko matalan kynnyksen artikkeleita ja helposti lähestyttäviä tekstejä feminismistä ja tasa-arvosta. Alota vaikka niistä.

        • Käytän omaa blogiani mihin tarkoitukseen haluan, siihen ei ole kenelläkään mitään sanomista. Lisäksi tein jatkopäivityksen tähän asiaan liittyen jossa selvennän asiaani.

          • ”Väärän median kuluttaminen” ei todennäköisesti viitannut sun blogin käyttöösi mitenkään vaan siihen, että käytät huonoja lähteitä hankkiessasi tietoa feminismistä. Jokainen meistä elää kuplassa, ja jollei sitä pyri laajentamaan tai rikkomaan, kupla uusintaa itseään (kuten vallalla on tapana) ja käy yhä tiiviimmäksi.

            Edellisestä seuraa myös se, että se, ettei itse jotain näe, ei tarkoita, etteikö sitä ole. Mä korjaan ihmisten käsityksiä feminismistä useita kertoja viikossa, kuten myös (sananmukaisesti) kaksisataa ja yksi muutakin tietämääni feministiä, mutta pahalla kellolla on taipumusta kuulua hyvää kauemmas ja järkipuheen hukkua ölinään. Siitäkin syystä ihmisen oma halu kehittää itseään ja hankkia oikeaa, varmennettua tietoa on hirvittävän tärkeä. Kukaan muu ei voi omalla toiminnallaan sitä korvata. Eikä ole tosiaan velvollisuuttakaan. Kyllä se on jokaisen omalla vastuulla varmistaa, että omat näkemykset muista ihmisistä on about paikkansapitäviä.

Vastaa