Top 15 Peliäni- haaste #14

Chrono Trigger

lucca121 copyTaas olisi pitänyt malttaa piirtää HIUKAN VIRKEÄMPÄNÄ KUIN ETTÄ HUOMAA ETTÄ JOTAIN ON NYT MENNYT JO PAHASTI PIELEEN. Pahoittelen jälleen kuvan laatua,muttanytasiaan.

https://www.youtube.com/watch?v=eDZ2W0GpP_E&index=2&list=PL21BAA7C6EDEB63A3

Kun minulla itselläni ei ollut vielä mitään pelikonsoleita, joko pyörin ulkona ympyrää ja hakkasin ihmisiä tai sitten pelasin muiden luona kenellä pelejä oli. Mutta sitten kaikki muuttui kun serkkuni esittelivät että tietokoneelle voi ladata emulaattorin ja pelata konsolipelejä ihan maksamatta mitään. Ja ensimmäisenä he näyttivät tämän pelin.

https://www.youtube.com/watch?v=SyaA4HHq1fs&index=5&list=PL21BAA7C6EDEB63A3

Lempi peli-genreni on ehdottomasti vanhat kunnon RPG:t, ja tämä sattui olemaan niistä se kaikkein ensimmäinen. Ja olin täysin otettu. Yhtäkkiä normaalien Mario- tai Megaman-tasoloikkapelien rinnalle oli tullut ihan oikea peli missä oli tarina ja hahmoja jotka puhuivat ja joilla oli persoonallisuudet. Puhumattakaan musiikeista ja graafisesta ilmeestä jotka ovat edelleenkin monien sydäntä lähellä.

Pelin lähtökohtana on että eräässä valtakunnassa vietetään Millenium-festivaalia ja päähenkilö Chrono päättää lähteä käymään juhlilla tavata ystävänsä Lucca jolla on oma näytös meneillään (kuvassa Lucca isona ja Chrono suttuna). Festivaaleilla Chrono tapaa tytön jonka kanssa sitten riehuu juhlissa ja päätyy katsomaan teleportaatio-konetta jonka Lucca on väsännyt isänsä kanssa.Yllättäen kone toimii,mutta kun uusi tyttö (nimeltään Marle by the way) kokeilee konetta,jokin menee pieleen ja hän onkin joutunut 400 vuotta ajassa taaksepäin. Ja sitten lähdetäänkin pelastus-puuhiin. Sitten aikamatkaillaan ja lopulta päädytään tulevaisuuteen jossa maailma on aikalailla tuhoutunut täysin,ja sankareille selviää että maahan on joskus menneisyydessä syöksynyt avaruudesta meteoriitti-olento nimeltä Lavos joka nousee maan pinnalle vuonna 1999 ja tuhoaa maailman. Ja sitten lähdetäänkin varsinaisiin pelastus-puuhiin.

https://www.youtube.com/watch?v=Tcf_FBbIRpM&list=PL21BAA7C6EDEB63A3&index=51

Tämän pelin ansiosta mielikuvitukseni lähti aivan käsistä ja ensiksi tietenkin leikin pelin kohtauksia omilla hahmoillani, mutta myöhemmin opin keksimään ihan omia tarinoita saaden innoitusta tästä pelistä. Varsinkin taistelu-mekaniikat ja hahmot olivat aivan ylivetoja (ovat vieläkin), mutta vasta nyt hieman vanhempana alan myös tajuta kaiken sen taustatyön mitä tämän pelin tarinaan on laitettu. Vaikka aikamatkustukseen onkin otettu vain kaikkein helpoimmin ymmärrettävimmät seikat ilman mitään liikoja miettimisiä niin se ei kokemusta haittaa. Hauskaa pelissä on myös se että pelin voi tietystä pisteestä eteenpäin mennä läpi silloin kun siltä tuntuu ja näin vaikuttaen loppuratkaisuun esim. jos menee pelin läpi ennenkuin on pelastanut kivikaudella ihmiskunnan reptiliaaneilta niin tulevaisuudessa kaikki ovat reptiliaaneja.

Peli on suurin piirtein täydellinen omiin silmiini, ja siksi se olikin vaikeata sijoittaa näin alas. Mutta on se silti aika ylhäällä siihen nähden että oon pelannu aika paljon kaikkee ja näin. Joo.Mmmmmmmmmmmmmmmm.Joo.

https://www.youtube.com/watch?v=lfUYZmydl8I&list=PL21BAA7C6EDEB63A3&index=64

PS. En laittanu yhtään tappelu-musiikkeja vaikka ne on hirmu hyviä. No prkl laitan kuitenkin ees tään kaikkein tunnetuimman ku se on nii huippu: World Revolution!!

2 vastausta artikkeliin ”Top 15 Peliäni- haaste #14

  1. Itteäni on aina kiinnostanut kokeilla tätä peliä, mutten oo koskaan saanu sitä aikaseks koska oon yleensä RPG-pelejä kohtaan vähän varovainen. Kuulin tosin joltakulta, että tää on vähän kevyempi mekaniikoiltaan (grindaus, varusteiden järkkääminen yms.) kuin muut perinteiset JRPG:t? Uudelleenpelattavuusarvoa tuntuu olevan, jos on kerran useampi endingi 🙂

  2. Juu tää on tosi rento näin yleisellä RPG-tasolla. Ei tarvii grindata että pärjää seuraavalle bossille. Ite en kyllä ikinä oo malttanu vetää muutakun ihan loppuun saakka että saa parhaan mahollisen lopun koska löytyyhän ne endingit youtubestakin :D. Uuelleen pelattavuusarvoa löydän itse siitä että mitä hahmoja pitää mukana koska kaikki ovat ihan yhtä hyviä ja mukavia käyttää.

Vastaa