Top 15 Peliäni – haaste #12

Seiken Densetsu 3 aka Secret of Mana 2

rabiteTällä kertaa ylitin itseni kuvan kanssa. Upeampaa olentoa en ole kuunaan nähnyt.

https://www.youtube.com/watch?v=8BmZrhGVldk&index=2&list=PL4649F0DBF0FC09E3

Seiken Densetsu 3 on peli jota ei ole koskaan julkaistu japanin ulkopuolella. Virallisesti. Koska kuten Chrono Triggerin kanssa, pelasin tätä pienenä tietokoneella emulaattorilla vaikka onkin Super Nintendon peli.

Ideana pelissä on että mana meinaa kadota maailmasta ja se pitää pelastaa…? Tai jotain sinnepäin, ja sitten sankaroidaan ja näin. Ohhoh, muistinpa hyvin näin 10 vuoden tauon jälkeen. Mutta siis, pelistä jännän tekee se että päähenkilöitä on 6 joista saa valita ensinnäkin ihan pää-päähenkilön jonka tarinaa seurataan pelin edetessä jonka jälkeen valitaan 2 muuta jotka tulevat mukaan tarinan edetessä ja joilla on omat motiivit matkaan lähdölle jotka ovat samat kuin jos kyseinen henkilö olisi pää-päähenkilö. Ja valitusta pää-päähenkilöstä riippuu mikä on viimeinen vastus ynnä muuta.

https://www.youtube.com/watch?v=bWhXqU5keJA&list=PL4649F0DBF0FC09E3&index=9

Päähenkilöt ovat amatsoni Lise, ihmissusi Kevin, miekkamies Duran, noita Angela, varas Hawk ja pappi(?) Charlie. Peli on jälleen kerran tavallaan kuin RPG mutta hahmot pystyvät liikkumaan kartalla oli menossa tappelu tai ei. Jokaisella hahmolla on omat tapansa pelata (velhot taikovat jne.). Mutta jännää tekee se että hahmon voi kehittää seuraavalle asteelle pelin edetessä kaksi kertaa,ja kullakin kerralla tähän on kaksi eri vaihtoehtoa miksikä hahmo muuttuu. Eli vaihtoehtoisia lopputuloksia on joka hahmolla näin nopeasti laskettuna ainakin 12 kappaletta, mikä tuo aina pelille uudestaanpeluuarvoa huomattavasti. Mutta kaiken kruunaa tietenkin HIENOT LOPARI-TAPPELUT.

https://www.youtube.com/watch?v=YhGYAj0MbTg&index=30&list=PL4649F0DBF0FC09E3

Tässä pelissä on otettu 16-bittisistä grafiikoista kaikki irti! Isoimmat vastukset vaihtelevat jättiläis-harpyista koko kentän taustan kokoisiin demoni-ölliäisiin. Ja niitähän riittää! Joka pelikerran hauskin osa oli loppupuolella kun pitää piestä 8 MANABEASTIA jostain en muista mistä syystä ja hauskaa siitä tekee sen että ne saa piestä missä järjestyksessä huvittaa. Ja sitten oli hirveä lakselmointi että mikä kannattaa hakata ekana ja mikä viimeisenä koska tietenkin mitä enemmän niitä hakkaa niin sitä vahvempia jäljelle jääneet ovat. Ja tämmöisten seikkojen takia tykkäsin tästä niin paljon pienenä että pidin tätä lempipelinäni piiiiitkän aikaa. Vaan en enää. Kaikesta huolimatta pelissä ei ole ihan hirveää tunnelatausta tarinan suhteen (tai no on mutta niihin ei ole panostettu samalla lailla niinkuin nykyään pystytään). Mutta edelleen soundtrack iskee suoraan lapsuuteen. Huhhuh, kyllä tekee pahaa sanoa huonoja asioita näinkin rakkaista asioista.

https://www.youtube.com/watch?v=f114tCFlZ5g&index=35&list=PL4649F0DBF0FC09E3

PS. Kuvan ölli on pelin ensimmäinen vastus. Mutta se ei tiedä sitä. Älkää kertoko.

Vastaa